Četvrtak, 29.08.2002.

13:00

Sekularac za B92: Sve je dogovoreno sa Dalasom

Izvor: B92

Default images

Kosarkas FMP-a Mladen Sekularac postigao je dogovor sa NBA ekipom Dalas Meveriksa i narednih dana trebalo bi da potpise dvogodisnji ugovor sa timom iz Teksasa.

Predstavnici Mevsa kontaktirali su prethodnih dana menadzera 21-godisnjeg kosarkasa Dejvida Baumana sa namerom da vec ovog leta potpisu ugovor sa jugoslovenskim igracem.U izjavi za B92 Sekularac je potvrdio informaciju, po kojoj od sledece sezone postaje 9. Jugosloven u NBA:

Prakticno je gotovo sve dogovoreno sa ekipom Dalasa. Naravno da sam zadovoljan takvim epilogom. Odigrao sam dobro letnju ligu u Americi, a olaksavajuca okolnost na pocetku ce mi biti i to sto ekipa ima veliki broj Evropljana i gaji neki evropski stil igre. Oni su me pratili vec neko vreme, a moj stil igre se dopao Doniju Nelsonu Junioru koji me posatrao prosle sezone. Mislim da sam ih zadovoljio samom pojavom na letnjoj ligi u Long Bicu i u Solt Lejk Sitiju.

O tehnickim detaljima ugovora...

Ugovor ce biti potpisan najverovatnije na dve godine, ne verujem za pocetak vise od toga, a broj na dresu ce biti ili moja sedmica koju sam vec nosio, ili broj 30 koji sam nosio na dresu Dalasa u nastupima na letnjoj ligi.

Kakvu minutazu ocekuje u ekipi Dalasa ?

Mlad sam, imam tek 21. godinu i najbitnije od svega mi je igra. Od toga koliko cu vremena provesti na terenu zavisice i neki moj buduci ugovor i buducnost u NBA. Iskreno u prvoj sezoni ne ocekujem vise od 10-ak minuta , to je neki minimum i maksimum. Tu ima neki stvari koje ne zavise ni od mene, jer ja sam ruki i u neku ruku sam doveden da ucim. Zna se kakva je sudbina rukija – moraju mnogo da rade da bi zasluzili neku minutazu.

Ono sto je meni drago je da koliko sam nacuo, veoma vazno je kako se trenira,  i ne igraju "imena" vec oni koji zasluze. Ako budem jako trenirao i dokazivao se, ne vidim razloga zasto mozda ne bi dobio i malo »jacu« minutazu od 10 minuta.

Mladen Sekularac putuje u Dalas sredinom septembra za kada je zakazano prvo okupljanje igraca, koji ne nastupaju na Mundobasketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Podeli: