Četvrtak, 29.08.2002.

19:01

Sartid izborio plasman u Kup UEFA (dodatak)

Izvor: B92, Beta

Default images

Fudbaleri smederevskog Sartida plasirali su se u prvo kolo Kupa UEFA posto su u revans utakmici kvalifikacija savladali velsku ekipu Bangor siti sa 2:0. prvoj utakmici pre dve nedelje bilo je 1:0 za Bangor.

Pred 12.000 gledalaca, golove za Sartid postigli su Milorad Zecevic u 14. i Mirosavljevic u 58. minutu. U 60. minutu Damjanovic je iskljucen iz igre.

Sartid je tesko dosao do pobede nad velskom ekipom i plasmana u prvo kolo Kupa UEFA. Gosti nisu imali zrelih prilika za gol

Sartid je krenuo prilicno oprezno dok je Bangor Siti igrao kako je i predvideo sef strucnog staba "oklopnika" Jovica Skoro: bunker sistemom koji je pokazao koliko su Velsani nesigurni u zelji da sacuvaju prednost od jednog gola.

U 14. minutu Sartid dolazi do vojdstva, cime je ujedno anulirana prednost gostiju iz prvog meca. Radosavljevic je izvrsno centrirao, loptu je zahvatio Zecevic. Od tog casa fudbaleri Bangor Sitija su vise energije utrosili na provokacije i ostre startove koje je danski sudija Stasgard Knud tolerisao. U 36. minutu ponistio je gol Bangor sitiju zbog prethodnog faula nad golmanom domacih Draganom Zilicem.

U drugom poluvremenu Mirosavljevic je odlicnim prodorom u 58. minutu obezbedio Sartidu ulazak u prvo kolo Kupa UEFA.

Igraci Bangor sitija tesko su podneli vodjstvo domacih, pa je zbog njiihovih cesto preostrih startova utakmica bila na ivici incidenta.

Jedan ostar start, Damjanovic nije mogao da istrpi pa je iskljucen u 60. minutu.

Na stadionu kraj Stare zelezare utakmicu su pratili i predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije Dragan Stojkovic-Piksi i selektor jugoslovenske reprezentacije Dejan Savicevic.
Foto:Fonet
Trener Sartida Jovica Skoro izrazio je zadovoljstvo zbog pobede i ocenio da je njegova ekipa odigrala tesku utakmicu, jer, kako je rekao "Bangor Siti uopste nije naivan protivnik".

"Najteze je dobiti dobijenu utakmicu", dodao je Skoro.

Trener Bangor Sitija, Piter Devenport rekao je posle utakmice da se nadao boljem rezultatu jer je njegov tim bio bolji kod kuce, ali je priznao da je Sartid na svom terenu bio nadmocan.

On je dodao da mu je zao sto je Bangor Siti ispao iz daljeg takmicenja. "Ono malo sansi sto smo imali nismo iskoristili", rekao je Devenport.

Zuti kartoni: Zilic, Djurkovic, Vaskovic (Sartid); Burdzis, Dejvis, Roberts (Bangor Siti). Crveni karton: Damjanovic.

Sartid: Zilic, Djurkovic, Radosavljevic, Damjanovic, Spasic, = Socanac, Kekezovic, Vaskovic, Mirosavljevic (u nadoknadi vremena = Kizic), Kulic (83. Savic), Zecevic (Kocic).

Bangor Siti: Pristli, Gudhol, Ajfen Dzons, Roulands (89. Sort), = Grifits, Blekmor, Roberts (73. Deren Dzons), Devis, Burdzs, Bret, = Kuper.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Podeli: