Sreda, 28.08.2002.

18:30

Jelena Dokic ispala sa US Opena! (izjave)

Izvor: B92, Beta

Default images

Jugoslovenska teniserka Jelena Dokic ispala je sa Otvorenog prvenstva SAD. Nju je u mecu drugog kola savladala Ruskinja Jelena Bovina sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2. Mec je trajao tacno sat vremena.

Ruskinja je odlicno servirala, napravivsi 4 asa. U prvom setu Bovina je igrala gotovo muski tenis, izlazeci cesto i sa uspehom na mrezu. Dokic je u tom periodu pruzala snazan otpor, ali je presudila snaga Bovine. U drugom setu je nasa teniserka potpuno pala. Odmah je dozvolila brejk, praveci ogroman broj neiznudjenih gresaka (14:4 u drugom setu). Tada ni visoka Ruskinja nije koristila oruzje iz prvog seta, vec je jednostavno cekala da joj imenjakinja pokloni poena. Na zalost, Dokic je to svesrdno cinila.

Jeleni Dokic ostaje da se koncentrise na igru u dublu. Tu ce nasa teniserka, u kombinaciji sa Grkinjom Eleni Danilidu, u cetvrtak igrati protiv 12. nosilaca, Amande Kucer iz Juzne Afrike i Amerikanke Lori MekNil.

Dokic: "nisam igrala pametno"

Jelena Dokic izjavila je posle meca, da je uzrok poraza bila njena slaba igra i veliki broj gresaka.

"Povreda nije uzrok mog danasnjeg poraza. Jednostavno, napravila sam mnogo gresaka. Cak i kada su mi se ukazivale sanse, ja ih nisam iskoristila. Nisam odigrala pametno", rekla je Jelena.

Bovina, trenutno 61. na svetu, slozila se da je njena protivnica napravila mnogo gresaka:

"Ne znam sta je uzrok takve njene danasnje igre. Ipak, to nije moj problem", rekla je kratko Bovina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli: