Nedelja, 01.09.2002.

19:09

Predlozi za formiranje tehnicke vlade Crne Gore

Izvor: Beta

Default images
Portparol Liberalnog saveza Slavko Perovic izjavio je u nedelju da bi dogovor crnogorskih parlamentarnih stranaka o demokratskim uslovima za odrzavanje izbora u toj republici podrazumevao njihovo odlaganje i formiranje tehnicke vlade. "Zbog nepostojanja elementarnih uslova za odrzavanje regularnih izbora, nudimo kompleksan zahvat koji podrzumeva pregovore svih stranaka, uz prisustvo medjunarodne zajednice, a koji bi trajali sve dok ne bude konstatovano da su stvoreni uslovi za prve slobodne i fer izbore", rekao je Perovic. On je naveo da bi tehnicka vlada, koja bi bila sastavljena od predstavnika svih parlamentarnih stranaka, bila vremenski ogranicena do trenutka dok ne bude konstatovano da "izborna trka moze da pocne pod fer uslovima".

Funkcioner Narodne stranke Predrag Drecun ocenio je da bi organizovanjem novog kruga razgovora o izbornim pravilima, "umesto u zonu konfrontacije, Crna Gora usla u zonu dijaloga". "Taj dijalog bi trebalo da traje nekoliko dana, a u slucaju da on potraje trebalo bi formirati tehnicku vladu kako bi bili stvoreni ravnopravni uslovi za sve koji zele da ucestvuju na izborima", rekao je Drecun i izrazio nadu da ce ta ideja naici na razumevanje medjunarodne zajednice.

 Predsednik Izvrsnog odbora Srpske narodne stranke Andrija Mandic rekao je "Anteni M" da je odlaganje izbora i organizovanje okruglog stola o izbornim uslovima prihvatljivo za tu stranku. Glavni odbor te stranke je ocenio da ne postoje elementarni uslovi za odrzavanje izbora i da bi njihovo organizovanje pod postojecim izbornim uslovima "pretilo destabilizaciji Crne Gore i regiona".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: