Nedelja, 01.09.2002.

10:30

Gaucosi siloviti u finisu

Izvor: B92

Default images

Argentinska selekcija ponovo je demonstrirala silu na Svetskom prvenstvu. Treca zrtva sjajne juznoamericke ekipe bio je Novi Zeland. Argentina je pobedila sa 112:85, po cetvrtinama 26:31, 26:13, 22:28, 38:13.

Kao i u mecu izmedju SAD i Kine, ovaj rezultat ne odslikava verno tok utakmice. Na ulasku u poslednji period »Gaucosi« su imali samo dva poena prednosti – 74:72. Onda je Djinobili uzeo igru u svoje ruke, postigao 9 uzastopnih poena i slomio otpor Tall Blacks-a. Do kraja su se Argentinci izivljavali na mrezici RCA Douma, postigavsi cak 38 poena u cetvrtom periodu.

Kako se i iz rezultata po cetvrtinama vidi, mec je bio prepun preokreta, kao i ostre igre, pa je nekoliko igraca zaradilo lakse povrede (uglavnom rasekotine).

Argentina igra izuzetno ujednaceno, sto govori i podatak da je cak 6 igraca zavrsilo mec sa dvocifrenim brojem poena. Pored Djinobilija (24p, 5a), to su Noconi, Skonokini, Volikovski, Oberto i Sances. Istu osobinu pokazali su i predstavnici Okeanije. Najbolji je bio Pero Kameron (21p), a Peni, Dzons, Dikel, Buk i Marks postigli su od 10 do 13 poena. Oni, medjutim, imaju delove utakmice kada se pale i gase, sto im se ovoga puta osvetilo. Ubedljiv poraz, medjutim, ne ugrozava titulu najprijatnijeg iznenadjenja turnira. Jer, Argentina je iznenadjenje samo za one koji kosarku prate povrsno.

Sada Argentinu ocekuje mec sa Kinom, a Novi Zeland u ponedeljak igra protiv Nemacke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Podeli: