Nedelja, 01.09.2002.

09:44

Odbojkasi poceli pripreme za SP u Argentini

Izvor: B92, Dnevnik

Default images
Jugoslovenski odbojkasi posle desetak dana odmora ponovo su na terenu. Pripreme za Svetsko prvenstvo u Argentini , na kome ce braniti srebro, a napadati jedino zlato koje nedostaje, plavi odbojkasi poceli su u petak u Novom Sadu. Novi selektor Veselin Vukovic, s nekolicinom, takodje novih, clanova strucnog staba, obavio je prvu prozivku.

U "Spensu" su juce odradjena dva treninga, a za danas je planiran samo jedan. Prvi susret imali su odbojkasi s novim kondicionim trenerom Dubravkom Turkom, koji je radio s njima u teretani.
- Da, bila je to jedna vrsta upoznavanja, Turk zna svoj posao, a verujem da cemo svi zajedno i dalje funkcionisati kako treba. Nema tu bitnih promena, niti ce izmene doneti poremecaje. Nema razloga da ne bude tako, pravi ljudi su na pravom mestu, mi igraci smo dugo zajedno, poznajemo se, znamo obaveze i zadatke – istakao je kapiten plavih Nikola Grbic.
Treneru Vukovicu rad s reprezentativcima nije nepoznat ( turnir u Poljskoj). "Kada sam prihvatio duznost to nisam uzeo samo kao veliku cast nego i kao odgovornost i obavezu. Uostalom, mislim da ako covek nema takav stav, ne treba ni da prihvata rad s olimpijskim sampionima. Plan priprema je dobro poznat, kao i sastav. Nema potrebe da se bilo sta menja, ne zbog kratkog vremena za pripreme, nego zato sto je kroz godine unazad moj prethodnik veoma profesionalno i sjajno organizovao rad, a o igracima koji su ovde ne treba trositi reci. Videli ste da je jedna lopta odlucivala u Brazilu i da smo veoma lako mogli da budemo u finalu, a mozda i prvi. Smatram da je potrebno da nivo igre iz Brazila podignemo za 15 odsto kako bismo u Argentini ispunili cilj" rekao je Vukovic.

Vreme plavih provedeno na Kopaoniku zavisice od vremenskih prilika. Selektor Vukovic odlucio je da u slucaju loseg vremena ekipu u Beograd vrati osmog, a ukoliko prilike budu omogucavale  duze vreme provedeno napolju, onda ce reprezentativci na planini ostati do 12. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: