Nedelja, 01.09.2002.

20:38

JUznoafrikanci u sporu sa Lidsom i Udinezeom

Izvor: B92, Beta

Default images
Juznoafricka fudbalska federacija (Safa) zatrazila je od Svetske fudbalske federacije (Fifa) da primora engleski Lids i italijanski Udineze da puste Lukasa Radebea (33) i Simone Nomvetea (25) na utakmicu reprezentcije.

"Uputili smo zvanicno pismo Fifi sa zahtevom da primora Lids i Udineze da puste Radebea i Nomveta na kvalifikacionu utakmicu za Africki kup nacija protiv Obale Slonovace u Abidzanu sledece nedelje", rekao je agenciji Rojters visoki funkcioner Safe Stenli Tsabalala.

Tsabalala je naveo da mu je menadzer Lidsa Teri Venejbls rekao da Radebe ne moze da putuje u Abidzan zato sto posle te utakmice nece biti spreman za naredni mec Premijer lige, dok rukovodstvo Udinezea navodno tvrdi da je Nomvete povredjen, ali odbija da dostavi medicinsku dokumentaciju.

"Nase ambicije su da pobedimo u kvalifikacionoj grupi i da se plasiramo na zavrsni turnir Africkog kupa nacija, koji se 2004. godine odrzava u Tunisu. Radebe i Nomvete su nam kljucni igraci i ne nameravamo da se odreknemo njihovih usluga, zato smo i zatrazili intervenciju Fife", kazao je visoki funkcioner Safe.

Tsabalala je naglasio da je selektor "za svaki slucaj" na utakmicu u Abidzanu pozvao odbrambene igrace Metjua Bota i Patrika Mbutua, ako Fifa ne resi pozitivno njihov zahtev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: