Nedelja, 09.06.2002.

19:00

DJINDJIC: SOLANINO ZADOVOLJSTVO JE NJEGOVA STVAR

Izvor: B92

Default images
Solaninu posetu Beogradu premijer Srbije Zoran Djindjic ocenio je kao "kurtoaznu". "Kontakati koje sam imao sa Solaninim kabinetom ne ukazuju na posebne teme, osim 'snimka stanja'", rekao je Djindjic na sednici Glavnog odbora DS-a u Arandjelovcu. "Nije Solana sudija, njegovo zadovoljstvo je njegova stvar. Sada ocekujem da ce te komisije da se sastanu, da definisu koncepciju tog Ustava ili ustavne povelje, da cemo do kraja leta imati to usaglaseno u sva tri parlamenta i da cemo tokom jeseni imati konstituisan taj parlament. Ne mislim da je doslo do nekog zastoja koji bi iziskivao neku posebnu intervenciju.

Nisam sasvim zadovoljan tempom i mislim da bi sve to moglo da ide mnogo brze, ali mislim da imamo nasledjeni problem neefikasnosti mnogih institucija i tu ne moze da pomogne Evropska unija, tu mozemo da pomognemo samo mi. Mislim da je ta poseta bila zamisljena u trenutku kada se nije znalo kako ce Savezna skupstina da glasa, i mislim da je ona sada kurtoazna", rekao je Djindjic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: