Četvrtak, 23.05.2002.

19:00

POTPISIVANJE UGOVORA O DVOJNOM DRZAVLJANSTVU U JUNU?

Izvor: B92

Default images
Ekspertske radne grupe za pripremu sporazuma o dvojnom drzavljanstvu SRJ i BiH usaglasile su u Beogradu tekst ugovora o dvojnom drzavljanstvu, prema kom gradjani sticu sva prava, ukljucujuci i izborno pravo. Sef jugoslovenske delegacije, pomocnik ministra unutrasnjih poslova SRJ Brankica Grupkovic, izjavila je da je na tom sastanku usaglasen tekst ugovora o dvojnom drzavljanstvu, koji bi, kako se ocekuje, trebalo da bude zakljucen u junu ove godine. "Stvaraju se normativne pretpostavke da jugoslovenski drzavljani sticu i drzavljanstvo BiH i obrnuto, te da se potvrdjuje dvojno drzavljanstvo onih koji su ga ranije stekli", rekla je ona.

Sef delegacije BiH Miodrag Pandurevic takodje je izjavio da je usaglasavanjem odredbe, u kojoj je bilo odredjenih nedoumica, tekst Ugovora u potpunosti usaglasen i sada ide u zakonsku proceduru. On je dodao da se ocekuje da Ugovor bude potpisan u junu, a mozda i pre. "Tom odredbom omoguceno je dvojno drzavljanstvo za sve gradjane BiH", naglasio je Pandurevic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: