Četvrtak, 13.06.2002.

19:00

KOSTUNICA: LUSTRACIJOM SE OTVARA PANDORINA KUTIJA

Izvor: B92

Default images
Predsednik SRJ Vojislav Kostunica odbacio je u cetvrtak uvece da razmislja o podnosenju ostavke na tu funkciju, ali je izbegao da direktno kaze da li ce se kandidovati za predsednika Srbije. U gostovanju na televiziji "Studio B", Kostunica je rekao da u ovom trentuku misli na Ustavnu povelju Srbije i Crne Gore i da nije uobicajeno baviti se izborima pre nego sto se raspisu. On je ujedno izrazio nezadovoljstvo sto se predsednicki izbori u Srbiji najavljuju po sadasnjem republickom ustavu.

Jugoslovenski predsednik najavio je da ce na narednoj sednici Vrhovnog saveta odbrane biti reci o "personalnim promenama". Kostunica je rekao da je bilo potrebno da nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije Nebojsa Pavkovic "bude tu gde jeste" kad su pocele reforme vojske. Na pitanje da li ga je iznenadio "obrt", odnosno to sto su se na poslednjoj sednici VSO predsednici Crne Gore i Srbije Milo Djukanovic i Milan Milutinovic protivili smenjivanju Pavkovica, on je odgovorio da ga je iznenadio "donekle", ali je dodao da su se "stvari u medjuvremenu promenile".

On je kritikovao i premijera Srbije i Vladu jer se, kako je rekao, "uplice u nesto sto nije njen posao, narocito u domenu spoljne politike", "organizuje medjunarodne susrete bez obavestavanja SMIP-a" i ministra, koji, kako je dodao, pokazuju "nezainteresovanost za tu vrstu spoljnopoliticke aktivnosti".

U intervjuu za televiziju "Studio B" on je ocenio i da bi se lustracijom "otvorila Pandorina kutija" i zalozio se za uivtrdjivanje samo krivicne i politicke odgovornosti.

On se jos zalozio za vracanje direktnih prenosa sudjenja Slobodanu Milosevicu na program RTS-a i ocenio da Jugoslavija ratnu stetu od NATO-a za bombardovanje 1999. godine nece direktno naplatiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: