Sreda, 10.07.2002.

18:04

Obezbedjenje predsednika SRJ u nadleznosti SMUP-a

Izvor: Beta

Default images

Savezno ministarstvo unutrasnjih poslova saopstilo je u sredu da je u njegovoj "potpunoj nadleznosti" obezbedjenje, kontraobavestajna i kontradiverziona zastita predsednika SRJ, a da je Vojska Jugoslavije za obezbedjenje jugoslovenskog predsednika zaduzena samo u izuzetnim slucajevima.

Saopstenje je izdato povodom jucerasnjeg pisma predsednika SRJ Vojislava Kostunice pokretu "Otpor" u kojem je, izmedju ostalog, naveo da je pored republickog i saveznog MUP-a za razne vidove obezbedjenja predsednika SRJ zaduzena Vojska Jugoslavije.

U saopstenju savezne policije navodi se, medjutim, da je VJ zaduzena za obezbedjenje predsednika SRJ samo u slucaju neposredne ratne opasnosti, ratnog stanja ili kada se on nalazi u vozilu ili objektu VJ.

"Na zalost, od pocetka mandata predsednika, radnici Saveznog MUP-a su ometani u izvrsavanju svojih obaveza i zadataka o cemu je savezni ministar unutrasnjih poslova u vise navrata, u pisanoj formi upozoravao predsednika SRJ. Na ove dopise do danasnjeg dana nismo dobili nikakav odgovor", navodi se u saopstenju koje je potpisao sef kabineta Dusan Spasojevic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Podeli: