Sreda, 10.07.2002.

20:10

Alan Ajverson ide na sud

Izvor: B92, Beta

Default images
Prva zvezda Filadelfija Seventisiksersa Alen Ajverson navodno je naoruzan upao u kucu i pretio je dvojici muskaraca dok je trazio svoju suprugu, a policija je saopstila da ima dovoljno dokaza da uhapsi ovog kosarkasa.

Filadelfijska policija namerava da od okruznog tuzioca danas zatrazi da odobri optuzbe za napad uz otezavajuce okolnosti i iznosenje teroristickih pretnji.

"Osecamo da postoji dovoljno dokaza da ucinimo ono sto treba da ucinimo - uhapsimo ga", rekao je policijski porucnik Majkl Citvud, koji je ucestvovao u istrazi o ovoj zvezdi americke profesionalne kosarkaske lige (NBA).

U slucaju da okruzni tuzilac odobri optuzbe, izdace se nalog i od beka Filadelfije ce biti zatrazeno da se preda, saopstila je policija.

Tuzioci jos nisu od policije dobili nista o Ajversonu, saopsteno je ranije danas iz kancelarije javnog tuzioca.

Ajverson nije davao nikakve izjave, a iz kluba je saopsteno da su obavesteni da su optuzbe protiv ovog 27-godisnjeg kosarkasa "neizbezne".

"Nastavicemo da podrzavamo Alena dok cekamo ishod ovih postupaka", saopsteno je iz "Siksersa".

Ajversonov advokat odbio je da komentarise taj slucaj, navodeci razloge istrage.

Jedan od ljudi koji se nalazio u stanu je 21-godisnji Carls Dzons, koji je juce i docekao policiju. On je rekao da je Ajverson upao trazeci svoju suprugu Tauanu i rodjaka Sona Baumana, ali da nijedno od njih dvoje nije bilo tu.

Dzons je odbio da kaze sta je Ajverson rekao ili kako mu je pretio, a kazao je samo da je kosarkas imao crni pistolj.

Ajverson i njegova supruga su se vencali proslog leta i imaju dvoje dece.

Ovaj kosarkas je prosle sezone bio proglasen za najkorisnijeg igraca (MVP) lige, posto je Filadelfiju predvodio do velikog finala, prvi put u 18 godina. Iste sezone Ajverson je bio MVP na All Star utakmici, na kojoj je doveo Istok do neocekivane pobede nad Zapadom.

Alen Ajverson je i ranije dolazio u sukob sa zakonom. Kao srednjoskolac, 1993. godine je uhapsen zbog tuce i proveo je cetiri meseca u zatvoru u americkoj drzavi Virdzinija, pre nego sto ga je tadasnji guverner pomilovao.

On je 1997. godine nije poricao optuzbe za posedovanje vatrenog oruzja, posto je policija Virdzinije u automobilu u kome je Ajverson bio saputnik pronasla igracev pistolj i dve cigarete marihuane.

Zbog priznanja optuzbe za vatreno oruzje, odbacene su optuzbe za posedovanje marihuane, tako da je kosarkas dobio uslovnu kaznu.

Ajverson je 2000. godine snimio rep album o nasilju i ulicnom zivotu, koji su snazno osudili zene, homoseksualci i zvanicnici NBA lige. Kasnije se izvinio i pristao je da ublazi stihove pesama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: