Sreda, 10.07.2002.

19:50

Slucaj Ranisavljevic: prikazan snimak rekonstrukcije zlocina

Izvor: Beta

Default images
Pred Visim sudom u Bijelom Polju danas je nastavljeno sudjenje Nebojsi Ranisavljevicu iz Despotovca emitovanjem video-zapisa sa rekonstrukcije u Visegradu gde su, kako tvrdi jedan svedok, ubijene osobe otete iz voza u Strpcima 27. februara 1993. godine.

Na snimku rekonstrukcije sa visegradske brane, koja je izvrsena 13. maja ove godine, kljucni svedok optuznice Dusko Petrovic iz Despotovca opisao je gde su stajali oteti putnici i na koji nacin su ubijeni. On je ponovio da je sa njim na brani tada bio i optuzeni Ranisavljevic, kojem se od maja 1998. godine sudi da je kao pripadnik paravojne formacije ucestvovao u otmici i likvidaciji 19 ljudi iz voza Beograd-Bar u mestu Strpci, na teritoriji Republike Srpske.

Svedok Dusan Petrovic je tokom rekonstrukcije na brani, rukom pokazao gde je bilo poredjano "sedam osoba, koje je iz automata streljao Boban Indjic, zvani 'Crni'". Svedok je pokazao da su on i Ranisavljevic bili udaljeni od Indjica jedan metar i da je Ranisavljevic u momentu likvidacije stajao iza ledja Petrovicu.

Ranisavljevic se nije izjasnjavao o svedocenju Petrovica prilikom rekonstrukcije.

Sudjenje Ranisavljevicu sa prekidima traje od maja 1998. godine. Do sada je saslusano vise od 50 svedoka, a od svih svedoka, samo je Dusko Petrovic iz Despotovca izjavio da je Ranisavljevic ucestvovao u otmici putnika, ali ne i u njihovoj likvidaciji na visegradskoj brani. Ostali svedoci nisu prepoznali Ranisavljevica.

Sudjenje ce biti nastavljeno 26. jula u 10 sati, a za naredni dan planirane su zavrsne reci obe strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: