Petak, 14.06.2002.

19:00

DJELIC: SRBIJA CE SE SUPROTSTAVITI PRIVATIZACIJI NA KOSOVU

Izvor: B92

Default images
Republicki ministar finansija Bozidar Djelic ocenio je u petak u Nisu da ce se Srbija na sve nacine suprotstaviti privatizaciji na Kosovu. "UNMIK nam je predocio plan privatizacije po kome je predvidjeno formiranje "Kosovo trast ejdzensi" koja bi preuzimala aktivu nasih firmi na Kosovu i potom je prodavala", rekao je Djelic na konferenciji za novinare u Nisu.

Prema njegovim recima, Srbija nije protiv privatizacije na Kosovu ali je za "privatizaciju koja ce biti sprovedena na civilizovan nacin".

"Od privatizacije ne treba praviti politicko pitanje i ne vidim razlog da se izmislja novi mehanizam privatizacije na Kosovu. Ako bude trebalo, iskoristicemo nase adute a jedan od njih je i da Kosovo nece moci da se zaduzuje kod medjunarodnih finansijskih organizacija bez saglasnosti Srbije", rekao je Djelic. On je gostujuci u Nisu u okviru akcije "Porez je prvi korak. Sve zavisi od vas", rekao da su od dolaska Mihala Stajnera na celo UNMIK-a na Kosovu stvari u suzbijanju sverca cigareta krenule sa mrtve tacke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: