Utorak, 11.06.2002.

19:00

POCEO SASTANAK DOS I ZAJEDNO ZA JUGOSLAVIJU

Izvor: B92

Default images
U Beogradu je veceras nesto posle 21 casa poceo razgovor najvisih predstavnika DOS i koalicije Zajedno za Jugoslaviju o izradi Ustavne povelje nove zajednice Srbije i Crne Gore.

Na sastanak u Saveznu skupstinu stigli su predsednik SRJ Vojislav Kostunica, ministar inostranih poslova Goran Svilanovic, predsednik Veca gradjana jugoslovenskog parlamenta Dragoljub Micunovic, premijer Srbije Zoran Djindjic i potpredsednik Vlade Srbije Nebojsa Covic.

Koaliciju Zajedno za Jugoslaviju zastupaju savezni premijer Dragisa Pesic, predsednik Veca republika Savezne skupstine Srdja Bozovic, predsednik Socijalisticke narodne partije Predrag Bulatovic, predsednik Srpske narodne stranke Bozidar Bojovic i predsednik Narodne stranke Dragan Soc.

Premijer Djindjic je uoci tog sastanka kazao novinarima da ocekuje da budu utvrdjeni predlozi u vezi sa poslovnikom i brzinom rada Komisije za izradu Ustavne povelje. Kazao je da je rec o sastanku koalicija koje su do sada imale jednu platformu u pregovorima, ali da se sada, kako je kazao premijer, pojavljuje Demokratska stranka Srbije kao izdvojena grupacija izvan DOS. On je, medjutim, dodao da su prisutni u principu svi predstavnici koji su od samog pocetka radili na platformi za resavanje odnosa Srbije i Crne Gore. "To je jedna faza u kojoj su potrebne konsultacije. Ulazimo u jednu novu fazu, a to je pisanje Ustavne povelje. Mi smo ovakve konsultacije imali na pocetku svake faze, pre dva ili tri meseca pre nego sto su poceli pregovori, pre godinu dana, kada je nasa platforma ponudjena", kazao je Djindjic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: