Ponedeljak, 10.06.2002.

19:00

SVILANOVIC: NAJVECA OPASNOST ZA SRJ JE KRIMINAL

Izvor: B92

Default images
Jugoslovenski sef diplomatije Goran Svilanovic izjavio je u ponedeljak da je ubistvo bivseg sefa beogradske policije Boska Buhe "ilustracija stvarne pretnje za bezbednost SRJ". "Jedina prava opasnost koja ugrozava bezbednost ove zemlje je sprega organizovanog kriminala i politickih i parapolitickih centara moci u regionu", rekao je Svilanovic u uvodnom izlaganju na medjunarodnoj konferenciji "Partnerstvo za mir i nekonvencionalne pretnje u Jugoistocnoj Evropi", koja je u ponedeljak pocela u Beogradu. Svilanovic je rekao da u razgovorima o ulozi SRJ u okviru Partnerstva za mir i odnosa s NATO glavna tema nisu samo odbrambena moc jugoslovenske vojske i njeni partnerski odnosi s vojskama u regionu, vec, pre svega, neophodne mere u cilju suzbijanja stvarnih izvora finansiranja svih aktivnosti koje ugrozavaju bezbednost SRJ.

Profiti od ilegalne trgovine oruzjem, drogom, alkoholom, cigaretama, a u poslednje vreme i ljudima, premasuju sve dosadasnje procene, rekao je Svilanovic. On je ocenio da je odluka o ulasku SRJ u Partnerstvo za mir jedna od najozbiljnijih i najdugorocnijih odluka koje je donela Vlada

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: