Ponedeljak, 10.06.2002.

19:00

PREDSEDNISTVO DOS O USTAVNOJ POVELJI

Izvor: B92

Default images
Predsednistvo DOS je na sednici u ponedeljak zakljucilo da Ustavna povelja Srbije i Crne Gore treba da sadrzi model odrzive drzavne zajednice u skladu s nacelima evropske integracije, saopstio je jedan od lidera DOS Dragan Veselinov. On je nakon sastanka novinarima procitao saopstenje u kome se navodi da je Ustavna povelja Srbije i Crne Gore odrziva "ukoliko njene cinioce podrze 4 glavne strane, a to su DOS, Demokratska partija socijalista, Demokratska stranka Srbije i Socijalisticka narodna partija, i preuzmu politicku odgovornost za njeno sprovodjenje". U saopstenju je navedeno i da ce tokom izrade Ustavne povelje "na odgovarajuc nacin biti istaknuto da Srbija u zajednicu s Crnom Gorom ulazi sa autonomnim pokrajinama Vojvodinom i Kosovom i Metohijom".

Predsednistvo DOS je konstatovalo da su prestali mandati 21 poslaniku Demokratske stranke Srbije u Skupstini Srbije "posto ti poslanici nisu obrazlozili svoje izostanke sa skupstinskih sednica, kao ni razloge zbog kojih su, nezavisno od toga, podizali svoje novcane prinadleznosti u Skupstini". DOS ce u skladu sa odlukom Predsednistva od 3. juna 2002.

zameniti te poslanike novim iz redova DOS.

Sastanku su prisustvovali i premijer Srbije Zoran Djindjic, kao i lideri stranaka DOS Dusan Mihajlovic, Goran Svilanovic, Rasim Ljajic, Dragoljub Micunovic, Momcilo Trajkovic, Slobodan Orlic, Dragan Milovanovic, Dragan Veselinov, Nebojsa Covic, Miodrag Isakov i Nenad Canak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: