Sreda, 12.06.2002.

19:00

RUGOVI I TACIJU PORUCENO DA ZAPAD NE ZELI NEZAVISNO KOSOVO

Izvor: B92

Default images
Portparol UNMIK Suzan Manuel izjavila je da prva kosmetska vlada mora za vreme svog trogodisnjeg mandata da ispuni standarde sefa UNMIK Mihaela Stajnera i dodala da se tek tada "moze govoriti o nezavisnom Kosmetu". "Albanci zele nezavisno Kosovo, ali su njihovi lideri shvatili da se o tome jos ne raspravlja. Sef UNMIK Mihael Stajner objavio je standarde koji moraju da budu ispunjeni pre diskusije o konacnom statusu Pokrajine, dok je medjunarodna zajednica porucila i Rugovi i Taciju da budu tihi i da nezavisno Kosovo nije ono sto zeli Zapad", istakla je Suzan Manuel. Ona je naglasila da enklave nisu prihvatljiv nacin zivota i da Srbi ne mogu da zive "kao u zooloskom vrtu". Prema njenim recima, ne postoji znacajan progres u povratku Srba.

"Vremenom ce i povratak Srba biti moguc. UNMIK je jedina sansa da budu postignute multietnicnost Pristine, Peci, Mitrovice i celog Kosmeta. Mi ne verujemo da ce institucije u Pristini prirodnim putem postati multietnicne", zakljucila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: