Sreda, 05.06.2002.

19:00

RAKOCEVIC: U CETVRTAK ODLUKA DA LI CE BITI STRAJKA U JAT

Izvor: B92

Default images
Strajkacki odbor pilota "Jugoslovenskog aerotransporta"

donece u cetvrtak definitivnu odluku da li ce poceti strajk, najavio je portparol letaca Miroljub Rakocevic. On je rekao da ce do cetvrtka biti odluceno da li ce biti prihvacena ponuda generalnog direktora JAT Predraga Vujovica o nacinu resavanju razlika u platama u kompaniji. Ta ponuda je "u jednom delu prihvatljiva, a u drugom nije", pa ce Strajkacki odbor morati jos jednom da razmotri da li ce je prihvatiti.

"Zadovoljni smo raspodelom para i raspodelom mase koja je odredjena za placanje letaca, ali ima i dosta nepreciznosti u toj ponudi, pa ce ona morati da bude doradjena", rekao je Rakocevic.

Poslovodstvo JAT je ocenilo u sredu da zahtevi Strajkackog odobra letacke delatnosti znatno premasuju mogucnosti kompanije i da imaju "politicke ciljeve". Kako se istice u saopstenju, posto se pokazalo da je nov sistem raspodele koji je primenjen u aprilu previse radikalan, na sastanku sa sindikatima je doneta odluka da raspodela retroaktivno bude usaglasena s primedbama sindikata. Navodi se da je predlozeno da minimalna primanja budu 7.000 dinara i dodaje da komisije JAT rade na realizaciji dogovorenog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: