Sreda, 05.06.2002.

19:00

"STAJNER PRIPREMIO TAJNI PLAN ZA UJEDINJENJE MITROVICE"

Izvor: B92

Default images
Pristinski mediji objavili su vest da sef UNMIK Mihael Stajner ima "tajni plan" za ujedinjenje severnog i juznog dela Kosovske Mitrovice, javlja Radio BBC u programu na srpskom. "Stajner ima tajni plan da ujedini podeljen grad na Ibru, ali ako obelodanimo o kakvom se planu radi onda to i nije tajna", prenosi BBC izjavu portparola UNMIK Suzan Manuel datu Radio-televiziji Kosova. Ona je potvrdila da se na realizaciji tog plana "intenzivno radi puna 2 meseca". "Mi znamo da nemamo punu vlast na Kosovu, ali to je sada istorija i nadam se da i vi znate da ozbiljno radimo na resenju tog problema", istakla je ona.

Politicki lideri kosovskih Srba iz severnog dela Kosovske Mitrovice ostro su reagovali posle obelodanjivanja postojanja tajnog plana za ujedinjenje ovog grada i ocenili da bi eventualna takva akcija prouzrokovala masovno iseljavanje Srba iz severnog dela grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: