Utorak, 04.06.2002.

19:00

SKUPSTINA SRBIJE O IZMENAMA POSLOVNIKA

Izvor: B92

Default images
Administrativni odbor Skupstine Srbije podrzao je predlozene izmene Poslovnika kojima se kvorum za raspravu sa polovine ukupnog broja poslanika snizava na trecinu. Protiv predlozenih izmena bili su poslanici Demokratske stranke Srbije i Stranke srpskog jedinstva dok se clanovi Odbora iz Socijalsiticke partije Srbije o tome nisu izjasnjavali. U raspravi na sednici Administrativnog odbora, izmene Poslovnika u ime DOS branili su Cedomir Jovanovic i Goran Vesic uz isticanje "evropskih standarda" po kojima su uradjene. Dusan Budisin i Petar Cvetkovic iz DSS osporavali su promene Poslovnika napominjuci da se njima stite iskljucivo interesi Vlade.

Radio B92 saznaje da ce u utorak uvece biti odrzana sednica Predsednistva DSS. Sudeci prema izjavama Dusana Budisina i Dragana Marsicanina, ta stranka ce odbaciti zahtev Predsednistva DOS da poslanici iz redova DSS, koji su na listi onih kojima bi trebalo da budu oduzeti mandati, do kraja nedelje dostave opravdanja za izostajanje sa skupstinskih sednica. "Znate sta, opravdanje nije za Parlament, ja sam odavno izasao iz osnovne skole i gimnazije, tamo bi mogla takva opravdanja, ovde svakako ne. Ako se tako nesto postavi, onda se od Parlamenta pravi cirkus", kaze Budisin. "Predlog je neumesan, a rok je samo produzen. Dakle, odluka Predsednistva DOS je samo odluka o produzavanju ranije donete odluke, koju smo, ne samo kao stranka, vec i velik broj poznavalaca i Ustavnog prava i zakona, ocenili kao nezakonitu", rekao je Marsicanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: