Petak, 24.05.2002.

19:00

AUKCIJSKA PRIVATIZACIJA

Izvor: B92

Default images
U Privrednoj komori Jugoslavije odrzana je u petak druga javna aukcija preduzeca na kojoj je prodato po 70% kapitala 5 drustvenih preduzeca. Ministar Vlahovic je u izjavi za TV B 92 rekao da je procenat uspesnosti danasnje aukcije 50%. To je jako dobar rezultat, ocenjuje Vlahovic: "Prosli put smo imali 33% uspesnosti, a danas imamo 50% uspesnih. Nas cilj je da imamo negde oko 60% uspesnih aukcijskih privatizacija. Ne treba nikada ocekivati da ce sve od onoga sto se ponudi biti i prodato u prvoj aukciji. Ocekujem da ce druge aukcije postati mnogo interesantnije nakon donosenja Zakona o staroj deviznoj stednji, jer ce se onda na beogradskoj Berzi pojaviti i veci iznosi obveznica za staru deviznu stednju, a ne zaboravite da u drugoj aukciji kapital moze da se plati i kupljenim obveznicama za staru deviznu stednju", kaze Vlahovic.

Ugostiteljsko-turisticko preduzece "Golubac" iz Arilja kupio je poslovni covek iz Toronta, inace rodjeni Ariljac, Vladan Bogdanovic za 28 miliona dinara. "Montazu" iz Beograda kupio je njen generalni direktor Miomir Pajkovic sa, kako je rekao, grupom partnera za skoro 35 miliona dinara.

Poljoprivredni kombinat "Zlatibor" iz Cajetine kupio je biznismen iz tog mesta Radisav Acimovic za 69 miliona dinara: "Osnovni motiv za kupovinu je sto se bavimo istom granom proizvodnje duzi niz godina, sto se bavimo proizvodnjom mesa. To je osnovni motiv, a sta cemo dalje, videcemo. Sto se tice radnika, radnike zadrzacemo", kaze Acimovic.

Na aukcijskoj prodaji trenutno se nalazi preko 180 firmi, a tokom godine ocekuje se pokretanje procedure za jos priblizno 200 preduzeca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: