Četvrtak, 19.10.2000.

17:19

BULATOVIC: GO SNP BI MOGAO DA ODLUCI O SAVEZU SA DOS

Izvor: B92

Default images
Potpredsednik Socijalisticke narodne partije Predrag Bulatovic izjavio je da bi Glavni odbor SNP-a, koji zaseda u subotu, "mogao u interesu SR Jugoslavije da odluci da ova stranka iz nuznih razloga udje u savez sa DOS u formiranju Vlade SRJ", navodeci da to ne bi znacilo politicko suprotstavljanje SPS-u. "Izvesnost takve odluke postoji, ali to ne bi ni definitivno iskljucilo da se u periodu koji dolazi SPS prikljuci Saveznoj Vladi, nakon vanrednog kongresa SPS-a, na kome moze doci do radikalnih promjena i stvaranja nekog novog SPS-a", rekao je Bulatovic novinarima u Pogorici, prenosi Beta.

Bulatovic je u intervjuu za "Vijesti" rekao da ga je izaslanik OEBS Albert Roan obavestio da medjunarodna zajednica nece prihvatiti Vladu u kojoj bi bili predstavnici SPS, naglasavajuci da se zbog toga SNP nalazi pred ozbiljnom odlukom koja bitno menja odnos prema dosadasnjoj koalicionoj saradnji. On je istakao i da SNP nece prihvatiti ni da im DOS naredjuje, ocenivsi da bi odbacivanje koalicije s DOS dovelo do raspustanja saveznog parlamenta i raspisivanja novih izbora, koji se u Crnoj Gori sigurno ne bi odrzali. "To bi, vjerovatno, bio kraj ovakve Jugoslavije. To bi bio i kraj zajednice Crne Gore i Srbije, o cemu bi odluku o buducnosti donosili Milo Djukanovic i Zoran Djindjic. U tom procesu za SNP tesko da bi bilo mjesta", rekao je Bulatovic, prenosi Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: