Petak, 12.07.2002.

11:13

Moguc trejd Niksa i Vulfsa, Cikago potpisao Vilijamsa

Izvor: B92, ESPN

Default images
Posle nekoliko dana zatisja u NBA ligi, sve je vise klubova u igri oko angazovanja »slobodnih agenata«. Trenutno u centru paznje su moguci trejdovi Njujorka i Minesote, i takmicenje Detroita i Majamija oko pleja Vulfsa Cansija Bilapsa. Sa druge strane Cikago je potpisao ugovor sa 2.pikom bivsim igracem univerziteta Djuk – Dzej Vilijamsom.

Kako prenose americki mediji, postoji mogucnost da Niksi i Vulfsi obave trejd, u koji bi bili ukljuceni Letrel Sprivel sa jedne i Voli Serbijak i Radisav Nesterovic sa druge strane. Poznato je da Niksima ocajnicki treba jedna prva petica, a pored Nesterovica u igri su i Kion Klark iz Toronta, Doleak iz Klivlenda i Dzerom Dzejms iz Sijetla. Medjutim, generalni menadzer Niksa Skot Lejden najzainteresovaniji je za beogradjanina sa slovenackim pasosem. Sa druge strane u celoj kombinaciji Minesota bi se eventualno » oslobodila« Serbijaka kome je istekao ugovor a koji za novi trazi preko 85 miliona dolara.

Niksi zbog seleri kepa Nesterovicu ( bez variajnte trejda) mogu da ponude 4,7 miliona dolara za sledecu sezonu, ali je procena da ce toj ponudi generalni menadzer Vulfsa Kevin MekHejl sigurno parirati istom sumom novca ( Nesterovic je »ograniceno« slobodan sto znaci da klub moze da ga zadrzi ukoliko ponudi istu kolicinu novca kao i ostali zainteresovani klubovi).

Nadmudrivanje oko jednog igraca Minesote vode i Detroit i Majami. Kako prenosi stampa u Majamiju i Detroitu, menadzer Pistonsa Dzo Dumars ponudio je beku Minesote Cansiju Bilapsu 35 miliona dolara za 6 -godisnji ugovor, i tako pokvario posao treneru Majamija Petu Rajliju koji posle slabe sezone pokusava da renovira tim sa Floride, a koji nece moci da odgovori na ovakvu ponudu »klipova« zbog prostora u seleri kepu ( iako mu je plej preko potreban).

Ove nedelje najveci posao obavio je Cikago koji je potpisao 2.pika sa ovogodisnjeg drafta Dzej Vilijamsa. Kako su saopstili predstavnici Bulsa, ugovor je potpisan na 3 sezone ( uz opciju produzenja i na 4.godinu), a ceo ugovor vredi oko 10 miliona dolara – sto je negde oko maksimuma koji mogu da dobiju ruki igraci.
Podsetimo, Vilijams (bivsi igrac univerziteta Djuk) je po mnogima jedini legitimni naslednik Majkla Dzordana i mozda poslednja sansa Cikaga da u narednom periodu napravi dobar tim koji ce poceti da pobedjuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: