Ponedeljak, 15.07.2002.

09:23

Zecevic za B92: Dogovorena saradnja, ali ne i Balkanska liga

Izvor: B92

Default images
Generalni sekretar Fudbalskog kluba Partizan, Zarko Zecevic, u izjavi za B92, demantovao je informaciju da je u subotu u Beogradu potpisan dogovor o formiranju balkanske fudbalske lige u kojoj bi igrali najbolji klubovi iz Grcke, Bugarske, Rumunije, Jugoslavije, Hrvatske i Slovenije.

Prema toj vesti, koju su preneli neki beogradski mediji, Dragan Dzajic i Zarko Zecevic su sa jednim od vlasnika atinskog Olimpijakosa, mladjim Kokalisom, dogovorili formiranje balkanske lige u kojoj bi izmedju ostalih igrali Crvena zvezda i Partizan.

»Formiranje takve lige bilo bi u suprotnosti sa Uefinim pravilima«, rekao nam je Zecevic i nastavio:

»Kada bi UEFA sutra napravila regionalizaciju takmicenja, onda bi Balkanska liga imala smisla i bila korisna za sve nas. Medjutim, ukoliko takva liga ne bude davala predstavnike u evropskim kupovima, onda bi apsolutno bila besmislena. Cela ova inicijativa je usmerena ka tome da pocnemo da kooperiramo i saradjujemo tako sto cemo razmenjivati strucna misljenja, trenere, igrace, organizovati turnire mladjih kategorija, pa i prvih timova, pogotovo u periodu kada se ne igra, tokom decembra i januara. Zelja nam je da ta kooperacija ne bude mrtvo slovo na papiru, vec da to bude prava i sadrzajna saradnja«, rekao nam je Zarko Zecevic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: