Subota, 13.07.2002.

12:07

Svetski Reli: Mek Re vodi u Keniji (update)

Izvor: B92, AFP

Default images
Skotlandjanin Kolin Mek Re u Ford Fokusu i dalje zauzima prvo mesto u generalnom plasmanu »Safari relija« koji se ovog vikenda odrzava u Keniji. Na drugom mestu nalazi se vozac Pezoa Hari Rovanpera.

Mek Re je na prvo mesto dosao posle prvog od pet brzinskih testova koji su se vozile drugog dana takmicenja. Na drugom mestu u generalnom plasmanu u tom trenutku nalazio se Mek Reov klupski kolega Spanac Karlos Sainc. Ipak, pored liderske pozicije Mek Rea, drugi dan obelezila su odustajanja velikih favorita Tomija Makinena, Ricarda Barnsa i Karlosa Sainca, koji su vazili za velike favorite na "Safari reliju".

Mek Re je do prvog mesta dosao nakon problema koje je imao vozac Subarua Tomi Makinen (mehanicki problemi - ulje). On je zaostao cak 7 minuta u odnosu na Mek Rea, iako je odlicnom voznjom zavrsio prvi dan na 1.mestu. Mek Re je propustio priliku da napravi jos vecu razliku u odnosu na Makinena koji zbog uskog puta nije mogao da se skloni sa staze, sto je primoralo Skotlandjanina da vozi iza Subarua skoro 20 kilometara.

Treci brzinac koji je bio zakazan za subotu je otkazan zbog problema sa vremenom, a u 8. brzincu prvo mesto  osvojio aktuelni svetski sampion Ricard Barns, kome je u narednoj etapi otpao tocak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: