Petak, 13.09.2002.

15:12

M. Sumaher najbrzi na oba treninga u Monci

Izvor: B92, zvanicni sajt

Default images
Svetski šampion, vozač Ferarija Mihael Šumaher i njegov klupski kolega Rubens Baričelo dominirali su tokom prva dva nezvanična treninga na stazi u Minci pred trku za VN Italije, koja se održava u nedelju. Šumaher je posle dva treninga završio na prvoj poziciji, ispred Baričela koji je imao zaostatak od 0.2 sekunde, dok je Kimi Raikonen u Meklaren Mercedesu bio treći. Vozač Vilijamsa Huan Pablo Montoja bio je odličan na prvom treningu, ali je posle manjih problema završio na petoj poziciji, iza Edija Irvajna u Jaguaru. Šesti je bio Mika Salo, dok je 7. poziciju zauzeo Ralf Šumaher. Dejvid Kultard je tokom dva treninga uspeo da zabeleži 16. vreme.

Mihael Šumaher će ovog vikenda pokušati da obori još jedan rekord – po broju osvojenih bodova u sezoni. Nedostaju mu još samo 1 bod kako bi oborio sopstveni rekord (123) postignut prošle sezone. Sa druge strane, Ferari će najverovatnije više pažnje posvetiti drugom vozaču, Rubensu Baričelu u borbi za drugu poziciju u šampionatu (ima 7 bodova prednosti u odnosu na trećeplasiranog Montoju), kako bi po prvi put u poslednje 3 decenije osvojili titule šampiona i vicešampiona u generalnom plasmanu.

Na stazi u Monci (ponovo) nije bilo bolida Erouza, tako da će britanski tim skoro sigurno propustiti četvrtu od posledniih 5 trka. Rukovodstvo Erouza je još uvek u pregovorima oko prodaje tima, a najverovatnije će uslediti i kazna od strane FIA rukovodstva .

Prvi trening: 1) Mihael Šumaher, 2) Huan Pablo Montoja, 3) Ralf Šumaher

Drugi trening: 1) Mihel Šumaher, 2) Rubens Baričelo 3) Kimi Raikonen

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: