Ponedeljak, 03.06.2002.

19:00

PILOTI JAT-A NAJAVLJUJU STRAJK

Izvor: B92

Default images
Piloti JAT-a nezadovoljni novimom rezimom placanja najavljuju strajk. Milivoje Rakocevic, inzenjer letac na avionu DC-10, za radio B92 tvrdi da iza ove uredbe stoje menadzment JAT-a i direktor JAT-a Predrag Vujovic. On kaze da ce piloti obustaviti rad, ako se ne ukine ova uredba po kojoj piloti sa istim zvanjem dobijaju nejednake plate.

"Pokusali smo od menadzmenta JAT-a da organizujemo sasvim drugaciji nacin raspodele licnih dohodaka, koji je upravo stupio na snagu 30. maja ove godine. Tim aneksom je napravljen gotovo haos unutar letackih poslova, medju pilotima, gde se dogadja da ljudi na istom tipu, sa istim zvanjem dobijaju razlicite plate po 200%. To je izazvalo nezadovoljstvo medju pilotima i zaposlenima", kaze Vujovic. Strajkacki odbor trazi da rezim placanja koji je podrzao Zoran Djindjic pre godinu dana, stupi na snagu.Taj zahtev bi njihova primnja izjednacio sa primanjima pilota u bivsim jugoslovenskim zemljama i zastitio pilote koji zbog zdravstvenih problema vise ne lete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: