STRAJK "TELEKOMA SRBIJA" ODLOZEN DO 6. NOVEMBRA

Izvor: B92

Nedelja, 29.10.2000.

20:27

Default images
Strajkacki odbor "Telekoma 'Srbija'" u nedelju je odlucio da pocetak strajka zakazan za 30. oktobar odlozi do 6. novembra. Odluka o odlaganju doneta je zbog najave Vlade Srbije da ce uprave i rukovodstva vecine javnih preduzeca biti promenjene do 6. novembra, saopstio je strajkacki odbor. U saopstenju koje prenosi Beta navedeno je da je tu odluku vlade strajkackom odboru "Telekoma" preneo ministar za saobracaj i veze Aleksandar Milutinovic. Zaposleni ocekuju da ce u tom roku poslovodstvo "Telekoma" i PTT-a biti promenjeno ili da ce, u skladu sa strajkackim zahtevima, podneti neopozive ostavke, dodao je strajkacki odbor.

Sindikat "Telekoma 'Srbija'" u nedelju je demantovao tvrdnje Sindikata PTT Srbije da nije registrovan kao sindikat. "Sindikat 'Telekoma Srbija' od osnivanja juna 1997. godine radi neprekidno i u skladu sa zakonskim propisima", istakla je ta organizacija u saopstenju dostavljenom medijima. Sindikat PTT Srbije saopstio je 25. oktobra da ne podrzava zahteve za stupanje "Telekoma 'Srbija'" u strajk i da se sindikat radnika "Telekoma" nalazi u sastavu "jedinstvenog vecinskog Sindikata PTT Srbije". "Grupa radnika okupljena oko Zorana Mrvaljevica nije registrovana kao sindikat 'Telekoma' i ne moze zastupati interese radnika tog preduzeca", ocenio je Sindikat PTT-a. Sindikat "Telekoma" je u demantiju naveo da je Sindikat PTT-a "drzavni, odnosno poslovodni sindikat" i da mu je mandat istekao jos 1997. posto su poslednji sindikalni izbori odrzani 1993.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: