Ponedeljak, 25.12.2000.

21:26

DRECUN O PLATFORMI

Izvor: B92

Default images
U Podgorici je u ponedeljak odrzana sednica Vlade Crne Gore, na kojoj je trebalo da bude usvojena nova platforma o redefinisanju buducih odnosa Srbije i Crne Gore. Platforma njie usvojena zbog toga sto je Socijaldemokratska partija zatrazila dodatne konsultacije. Potpredsednik Narodne stranke Crne Gore Predrag Drecun izjavio je za B92 da ce se nova platforma verovatno biti usvojena na sledecoj sednici Vlade koja je zakazana za cetvrtak. Drecun je takodje rekao da je Narodna stranka uoci sednice imala nekoliko konsultacija s Demokratskom partijom socijalista i da je pritom postignuto kompromisno resenje oko usvjanja nove platforme. "Kompromis se ogleda u tome da je prihvacen stav NS, koji se ogleda u tome da Srbija i Crna Gora treba da imaju jedinstven medjunarodno-pravan subjektivitet. To je uslo u tekst kao izuzeto misljenje clanova Vlade iz redova NS, a ovaj predlog ce takodje biti prezentiran Vladi Srbije na pregovorima. Medjutim, na sednici su dosli do izrazaja ekstremni stavovi SDP i oni su zatrazili dodatne konsultacije. Mi smo zadovoljni kompromisom, ali konacno resenje cemo cekati jos koji dan", zakljucio je Drecun.

Novom platformom dve republike SRJ trebalo bi da budu organizovane kao savez nezavisnih i medjunarodno priznatih drzava. Agencija Srna saznaje da se u platformi, koju je ponudila Demokratska partija socijalista , istice se da su "Srbija i Crna Gora dve suverene drzave", cija ce se nezavisnost utvrditi na "referendumu njihovih gradjana kojima pripada suvereno pravo da odrede sudbinu svoje drzave".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: