Četvrtak, 12.04.2001.

23:04

PAUEL PODRZAO CELOVITU MAKEDONIJU I POZVAO NA DIJALOG

Izvor: B92

Default images
Americki drzavni sekretar Kolin Pauel snazno je u cetvrtak podrzao celovitu Makedoniju, trudeci se da privoli slovensku vecinu i albansku manjinu na politicki kompromis. Kako prenosi Rojters, Zapad smatra da je takav kompromis jedini nacin da se sprece sukobi vojske i albanskih pobunjenika. Pauel je razgovarao sa makedonskim predsednikom Borisom Trajkovskim, koji je izjavio da se njegova vlada obavezala na ozbiljan politicki dijalog sa Albancima.

Trajkovski je pozvao SAD da ostanu u regionu i pomognu da Kosovo postane "izvor stabilnosti". Pauel je izrazio zadovoljstvo sto je dijalog nastavljen i dodao da je pozvao Trajkovskog da dodje u Vasington pocetkom maja. "Mozete biti sigurni u americku podrsku vasim naporima, politicku, ekonomsku i vojnu", rekao je Pauel Trajkovskom. Pauel je u Skoplje stigao iz Pariza, gde je Kontakt grupa odlucila da se ucini sve sto je u njenoj moci da se zaustave konflikti u Makedoniji. Americki drzavni sekretar dosao je u Skoplje da prisustvuje sastanku ministara inostranih poslova 12 zemalja jugoistocne Evrope koji se odrzava u sedistu Vlade Makedonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: