Nedelja, 24.12.2000.

03:51

COVIC: TREBA IH VECERAS UHAPSITI

Izvor: B92

Default images
Jedan od celnika DOS-a i kandidat za potpredsednika nove republicke vlade, Nebojsa Covic, izjavio je za B92 da ce nova vlast imati puno posla i objasnio: "Imacemo puno posla oko edukacije, oko toga sta je to demokratija, oko toga da i u okviru demokratije postoje nacionalni pristupi, potpuno iskreni. Kao i da je i nacionalno izuzetno dobro vezano sa ekonomijom i zivotnim standardom, a da nacionalno i patriotizam nisu samo 'puske u ruke i juris'. Takodje, je rezultat ovih izbora da se moze iz ove skupstine stvoriti stabilna vlada, a prvi korak je pravna drzava. Preduslov za pravnu drzavu je da sam vrh bivse vlasti odmah odgovara. Ukoliko imamo vremena bilo bi dobro da se to uradi pre ulaska u 21. vek da nas ne prati prokletstvo u 21. veku". Na pitanje da li nagovestava konkretnu akciju Covic kaze: "Ja pokusavam to da najavim, ali da li ce uspeti ne znam. Da sam potpuno siguran odmah bih vam rekao - treba ih veceras uhapsiti, sto stvarno u dusi i osecam, a narocito posle svega onoga sto sam prosao za dve nedelje dole sa gradjanima Preseva i Bujanovca. To je rezultat njihovog Milosevicevog Seseljevog i Mirinog odvratnog nacionalistickog prevarantskog rada, zasnovanog na stalnim konfliktima, stalnim produbljivanjima odredjenih nacionalnih razlika i pri tom jednim vampirskim profitiranjem na tudjoj krvi", ocenio je Covic.

Na pitanje da li glasaci DOS-a treba da se zabrinu sto u izbornom stabu ove koalicije nije u toku veceri bili i nosioca izborne liste Vojislava Kostunice, Covic je odgovorio da misli da ne treba i dodao: "Dobro je sto ste to primetili, ali aj'te da budemo optimisti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: