Utorak, 10.04.2001.

17:07

SIMIC U RADNOJ GRUPI ZA IZRADU PRAVNOG OKVIRA ZA KOSOVO

Izvor: B92

Default images
U radnoj grupi za privremeni pravni okvir Kosova ucestvovace i jedan predstvanik Srba, advokat iz Beograda Aleksandar Simic. Savetnik predsednika Jugoslavije Slobodan Samardzic u izjavi za B92 kaze da je Simic poreklom iz Pristine i da na Kosovu ima mnogobrojnu rodbinu: "Za par dana ce se on prikljuciti i poceti da radi, a njegov je uslov i uslov cele te radne grupe da se u jednom dijalogu dodje do zajednickih resenja za privremene pravne okvire. Postojace takodje i jedna grupa strucnjaka koja ce u Beogradu razmatrati predloge i amandmane, ona ce pomagati g. Simicu u radu i bice u stalnoj vezi sa njima, a radic eu Pristini u okviru radne grupe", kaze Samardzic.

Slobodan Samardzic naglasava da Srbi nece ucestvovati na izborima na Kosovu ukoliko medjunarodna zajednica ne stvori uslove za povratak svih prognanih Srba. Samardzic je takodje naglasio da se ne usvaja "nikakav privremeni ustav pokrajine, vec pravni okviri privremenih ustanova Kosova i Metohije". "To je nesto sto treba da se napravi da bi se obavili izbori do kraja godine. Medjutim, da li ce Srbi da izadju na te izbore zavisi od toga za kakve institucije ce da glasaju. Oni nece glasati za institucije ili parlament gde ce biti preglasani od strane vecinske albanske populacije. Srbima su zanimljive samo ustanove u kojima oni mogu da stite svoja prava i svoje interese. Ako se takvi aranzmani ne postignu na ovoj radnoj grupi, onda nema razloga da Srbi uopste prihvate niti ucestvuju na izborima", kaze Samardzic za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: