Nedelja, 24.12.2000.

21:52

BRANKOVIC: MILOSEVIC SAM USMERIO SVOJE PRISTALICE NA SSJ

Izvor: B92

Default images
Razocarani i dezorijentisani glasaci Socijalisticke partije Srbije sa septembarskih izborasvojim glasovima su omogucili neocekivani uspeh Stranke srpskog jedinstva, smatra direktor agencije MEDIUM Srbobran Brankovic. "Nisu u pitanju sprejovi, nego su oni prepoznali neku drugu stranku koja zastupa neke radikalne nacionalne stavove.I sam Slobodan Milosevic je onako nostalgicno uzdahnuo za bivsim liderom Stranke srpskog jedinstva tvrdece da se to sto se desava na jugu Srbije, ne bi desilo da je on ziv i verovatno nesvesno usmerio svoje bivse pristalice na tu stranku. Razume se, i sami dogadjaji na jugu Srbije doprineli su da SSJ dobije vise glasova i, naravno, tu su one dve palmice - beogradska i jagodinska "Palma" - preko kojih su se ove stranke promovisale neumereno i mnogo vise nego sve ostale", rekao je Brankovic.

Odgovarajuci na pitanje koliko je broj poslanika krajnje desnice u bucucem parlamentu opasan za stabilnost politickog zivota u Srbiji, Brankovic je rekao da misli da to nije zabrinjavajuce "ako se ima u vidu da stranke izvorne demokratske orijentacije imaju dvotrecinsku vecinu". "Mislim da je to podvig za Srbiju koja je deset godina zivela u jednom potpuno vanrednom stanju pod dominacijom tako radikalnih, nacionalnih i socijalnih ideologija, da ja ne znam da je to igde ikada postojalo. Ako se to ima u vidu, ovaj rezultat mi se ne cini dramaticnim. Mozda on izgleda zabrinjavajuce ako se gleda sam po sebi, ali on se mora posmatrati u kontekstu u kome dve trecine mandata zauzima Demokratska opozicija Srbije, dakle, jedna jasna, transparentna, proevropska opcija", rekao je Brankovic za B-92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: