Ponedeljak, 09.04.2001.

21:28

ZASEDANJE SKUPSTINE SRBIJE

Izvor: B92

Default images
Skupstina Srbije zavrsila je u ponedeljak prvi dan prvog redovnog zasedanja. Na dnevnom redu je 25 tacaka. U prepodnevnom delu sednice Skupstina je razresila i izabrala jedan broj sudija i tuzilaca. Poslanik Socijalisticke partije Srbije Zarko Obradovic najavio je na sednici da ce poslanicka grupa te stranke podneti inicijativu da se formira anketni odbor za utvrdjivanje cinjenica i okolnosti u vezi s hapsenjem bivseg predsednika Jugoslavije Slobodana Milosevica. Republicki ministar pravde Vladan Batic na to je rekao da Vlada rado prihvata da se formira takav odbor. "Vrlo smo raspolozeni da se vidi ko je sta radio, Ministrastvo pravde, MUP, Vlada, Vojska, paravojne formacije, aktivisti pojedinih stranaka. vrlo nam je stalo do utvrdjivanja istine", rekao je Batic, javlja B92. Sednicu Skupstine Srbije obelezila je duga rasprava o predlogu zakona o porezu na dohodak gradjana o kojem se na kraju nije ni glasalo.

Sednica je prekinuta u zakazano vreme u 19.30 bez usvajanja zakona posle mnogobrojnih izlaganja poslanika SRS i SPS koji su predlog Vlade uz obrazlozenje da ce novi porez na dohodak dodatno osiromasiti gradjane. Osim ovog zakona kojim se bruto plate oporezuju sa 14 odsto, na dnevnom redu redovnog zasedanja su i drugi nameti medju kojima se isticu porez na automobile koji ce se odredjivati na osnovu kubikaze vozila, kao i porez na mobilne telefone od 200 dinara mesecno. Na optuzbe opozicije da princip bruto plata koje obuhvataju i tople obroke i regrese nije dobar, ministar finansija Bozidar Djelic odgovara: “U prvoj bruto plati, isplacenoj u junu, za sve ono sto udje u obracun plate – topli obrok, regres, terenski dodatak, to ce biti oporezovano ali po manjim stopama. Garantujemo da ni radnici ni poslodavci nece biti na gubitku je ce stope biti smanjene proporcionalno”. Sednica Skupstine nastavlja se u utorak, a ministar Djelic izrazio je ocekivanje da ce zakon o porezu na dohodak biti izglasan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: