Petak, 22.12.2000.

16:21

COVIC: NASTAVLJAMO RAZGOVORE S KFOROM

Izvor: B92

Default images
Vlasti SRJ i Srbije nastavice dogovore s predstavnicima Kfora o resavanju krize na podrucju opstina Bujanovac i Presevo, odluceno je na sastanku visokih drzavnih funkcionera SRJ i Srbije i diplomatskih predstavnika zemalja koje imaju trupe u sastavu Kfora. Sef koordinacionog tima Vlada SRJ i Srbije Nebojsa Covic je nakon sastanka izjavio novinarima da je dogovoreno da se "jos ne upotrebljava sila", ali i dodao da ce, ukoliko "teroristi nastave svoje aktivnosti", vojska i policija odgovoriti adekvatno. On je jos izrazio nadu da ce biti poboljsana saradnja predstavnika Kfora i srpske policije u kopnenoj zoni bezbednosti uz administrativnu granicu s Kosovom. Nijedan drugi ucesnik razgovora nije davao izjave novinarima.

U razgovorima u pres-centru u Skupstini opstine Bujanovac ucestvovali su i jugoslovenski ministar za nacionalne i verske zajednice Rasim Ljajic, koministar policije u Vladi Srbije Bozidar Prelevic, predsednik SO Presevo Riza Haljimi, predsednika SO Bujanovac Stojance Arsic i predsednik odbora za ljudska prava Saip Kamberi. U razgovorima su ucestvovali i politicki savetnik komandanta snaga Kfora na Kosovu Son Saliven, ambasadori SAD Vilijam Montgomeri, Rusije Valerij Jegoskin, Poljske Slavomir Dabrova, Finske Hanu Mantivara, Ceske Judita Stauraceva, Slovacke Miroslav Mojzita i otpravnik poslova ambasade Velike Britanije Dejvid Lendsmen. Sastanku su prisustvovali i prvi sekretar ambasade Nemacke Kristijan Helbah, sef kancelarije UN Igor Khalvinski i vojni oficir za vezu UN Sergej Anacenko, pomocnik spanskog atasea za stampu Andres Florente, atase za stampu spanske ambasade Antonio Sances, prvi sekretar amabasade Portugalije Paulo Laurenco, prvi sekretar ambasade Francuske Kristijan Timonije, kao i predstavnici pokreta Otpor.

Razgovori su odrzani pod vrlo jakim obezbedjenjem snaga policije. Oko 50 policajaca u maskirnim uniformama obezbedjivalo je zgradu SO Bujanovac, ispred koje su bila parkirana i dva borna vozila. Rezultate razgovora ispred zgrade SO Bujanovac cekalo je vise od 20 ekipa domacih i stranih novinara i oko 100 gradjana.

Ucesnici sastanka nakon razgovora krenuli su u obilazak polozaja pripadnika policije u selima Lucane i Veliki Trnovac, nakon cega bi trebalo da posete opstinu Presevo, javlja Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: