Četvrtak, 05.04.2001.

16:10

COVIC: ZEMLJA JE DOKLE JE DOSAO VOJNIK

Izvor: B92

Default images
Predsednik drzavnog Koordinacionog tela za jug Srbije Nebojsa Covic izjavio je u cetvrtak da su predstavnici medjunarodne zajednice zadovoljni stanjem na teritoriji opstine Medvedja i da se ocekuju brze i pozitivne odluke kada je u pitanju sektor D Kopnene zone bezbednosti, javlja FoNet.

"Razgovarili smo oko daljih aktivnosti vezanih za vracanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta SRJ na teritoriji KZB", rekao je Covic posle razgovora sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara NATO Piterom Fejtom i politickim savetnikom komandanta KFOR Sonom Salivenom. "Suverenitet i teritorijalni integritet jedne zemlje se vraca tako sto na taj prostor ulaze snage Vojske Jugoslavije i postoji jedna stara nasa uzrecica – “zemlja vam je dotle dokle vam je dosao vojnik", naveo je Covic. Covic je najavio da ce od nedelje boraviti u Medvedji kako bi objasnio "nas pristup za povratak interno raseljenih lice, pretezno albanske nacioalnosti u ovo podrucje".

Sef Koordinacionog tela za jug Srbije je rekao da su SAD za ove tri opstine obezbedile 20 miliona dolara, a da se u razgovoru sa americkim ambasadorom u Jugoslaviji Vilijemom Montgomerijem slozio da se sektor D KZB jos vise obezbedi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: