DPS UPUTILA INICIJATIVU DA SE SACEKA SA PRIJEMOM SRJ U UN

Izvor: B92

Petak, 27.10.2000.

23:10

Default images
Vladajuca Demokratska partija socijalista Crne Gore je medjunarodnim organizacijama uputila inicijativu da se "saceka" sa prijemom SRJ u UN i druge medjunarodne organizacije do konstituisanja nove drzavne zajednice, saopstio je funkcioner vladajuce partije Miodrag Vukovic, javlja Beta. Na konferenciji za novinare u Podgorici, Vukovic je rekao da sa Srbijom najpre treba dogovoriti novi savez medjunarodno priznatih Crne Gore i Srbije, pa tek onda slati odvojene zahteve za prijem u medjunarodne institucije.

Podgoricki dnevnik "Vijesti" u petak navodi da je predsednik Crne Gore i DPS Milo Djukanovic na sednici Glavnog odbora Demokratske partije socijalista saopstio koncept inovirane Platforme za pregovore sa Srbijom. Crna Gora i Srbija bi, prema tom predlogu, imale zajednicku vojsku, ali sa komandama u obe drzave, zajednicku politiku - u oblastima gde su potvrdjeni identicni ciljevi, kao i zajednicku monetarnu politiku, uz zadrzavanje dvovalutnog sistema, odnosno nemacke marke u Crnoj Gori. "Vijesti" navode da je Djukanovic, komentarisuci protivljenje Narodne stranke stavu da Crna Gora treba da trazi samostalno priznanje u UN, kazao:"Ako nece narodnjaci, ima ko hoce".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: