Subota, 23.12.2000.

13:09

BOZICNE CESTITKE FRANCE PERKA I PATRIJARHA PAVLA

Izvor: B92

Default images
Beogradski nadbiskup France Perko u subotu je cestitao Bozic svim vernicima, a "pravoslavnu bracu" pozdravio sa "Mir Boziji, Hristos se rodi". Kako prenosi Beta, nadbiskup je u cestitci pozvao sve vernike da sa vedrinom pogledaju u nastupajuci milenijum i izrazio nadu da ce novi hiljadugodisnji period zapoceti "hriscanskim jedinstvom i u ljubavi". Perko se u cestitci osvrnuo na "proteklo tesko razdoblje" i izrazio zelju za drustvenim promenama, a vernike je pozvao na "strpljenje dok se ne promeni mentalitet ljudi i ne ostvare hriscanski postulati ljubavi i pravednosti".

Patrijarh srpski Pavle u subotu je cestitao Bozic beogradskom nadbiskupu Francu Perku i svim katolickim vernicima, saopstila je Srpska pravoslavna crkva, a prenosi Beta. Uz "bratski pozdrav Mir Boziji, Hristos se rodi" patrijarh istice da je zaokruzeno 2.000 godina postojanja hriscanstva. "Vec dva milenijuma Bog je medju nama, rusi carstva, obara gorde i podize smirene, preobrazava ljudsko stvaralastvo i svakoga dotice", navodi se, izmedju ostalog, u cestitci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: