Nedelja, 24.12.2000.

18:26

ELENA BOZIC TALIJAN: TRAZICEMO DA RIK PONISTI IZBORE

Izvor: B92

Default images
Predsednik Nadzornog odbora za pracenje izbora Elena Bozic Talijan izjavila je u nedelju da ce taj odbor podneti inicijativu Republickoj izbornoj komisiji da se izbori odrzani 23. decembra u Srbiji poniste. Kako prenosi Beta, Elena Bozic Talijan, koja je u Odboru ispred Srpske radikalne stranke, ocenila je da su svi mediji u Srbiji na "beskrupulozan nacin" krsili izbornu tisinu i obaveze propisane Zakonom o izboru poslanika. "Mediji su se takmicili u nepostovanju zakonskih normi. Takvo krsenje zakona ove izbore cini apsolutno neregularnim i Nadzorni odbor ce RIK-u podneti inicijativu da se republicki izbori poniste", rekla je predsednik Odbora. Prema njenim recima, "apsolutno svi mediji" su u toku izborne kampanje i u toku izborne tisine bili, kako je rekla, "u sluzbi DOS-a" i radili za kampanju tog politickog bloka.

Clan Nadzornog odbora Milena Popovic pozvala je sefa Centralnog izbornog staba DOS Cedomira Jovanovica da "ukoliko ima argumente opovrgne tvrdnje o krsenju izborne tisine i neregularnosti izbora". "Sve dok Jovanovic ne opovrgne nase tvrdnje smatracu da je on taj koji laze i sa lakocom gazi po cinjenicama", kazala je Popoviceva, koja je clan Odbora iz Srpskog pokreta obnove.

Clan Nadzornog odbora ispred DOS-a Sasa Vukadinovic nije se slozio sa saopstenjima svojih koleginica, odbijajuci mogucnost ponistavanja jucerasnjih izbora na inicijativu Nadzornog odbora. Posle njegovog odbijanja da prihvati inicijativu za ponistavanje izbora, predsednik Nadzornog odbora Elena Bozic Talijan napustila je konferenciju za stampu, bez ikakvog obrazlozenja. Vukadinovic je dodao da je cinjenica da je do krsenja izborne tisine doslo od strane nekih medija, ali da "i oni koji su ih krsili nisu to radili radi favorizovanja bilo koje politicke grupacije, vec iz neznanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: