Četvrtak, 12.04.2001.

21:09

POSKUPLJENJE STRUJE ZA 60 ODSTO

Izvor: B92

Default images
“Vlada Srbije u cetvrtak uvece je usvojila novi tarifni sistem Elektroprivrede Srbije, prema kojem ce cena struje u proseku porasti za 60 odsto”, potvrdio je za Radio B92 Dimitrije Vukcevic, zamenik ministra energetike. On je dodao da bi struja trebala da poskupi za jos 40 odsto od 1. juna, a zatim ce vlada odlucivati o daljim poskupljenjima, zavisno od ukupnih makroekonomskih kretanja u Srbiji. Govoreci o novom cenovniku EPS-a Vukcevic kaze: “Promene stupaju na snagu sutra i mi ocekujemo da ce ovo biti dobro prihvaceno u javnosti jer je to jednostavno potreba – ukoliko do toga ne dodje bili bismo u vrlo teskoj situaciji i ni struje ne bi bilo”.

Prema novom tarifnom sistemu EPS-a, potrosaci bi bili podeljeni u tri kategorije, zelenu, plavu i crvenu, zavisno od potrosnje. Komentarisuci odluku Vlade o poskupljenju struje, Danijel Cvjeticanin, profesor Ekonomskog fakulteta kaze za B92 da se svaki proizvod mora platiti onoliko koliko kosta proizvodnja. "Sigurno je da troskovi proizvodnje elektricne energije moraju biti nadoknadjeni, i sigurno je da oni koji trose struju treba da je plate, a ne kao sto je bilo dosad - da jedni trose a drugi placaju”, kaze Cvjeticanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: