Četvrtak, 12.04.2001.

13:40

“RADOVAN KARADZIC NIJE DAO INTERVJU”

Izvor: B92

Default images
Supruga bivseg predsednika RS Radovana Karadzica Ljiljana Zelen Karadzic demantovala je u cetvrtak da je Karadzic dao bilo kakav intervjuu mostarskom listu "Danas" i istakla da on ostaje cvrsto pri svojoj odluci da ni na koji nacin ne ucestvuje u javnom zivotu, javlja SRNA.

"Nepostojeci 'intervju' je sacinjen veoma vestom kompilacijom Radovanovih stavova izrecenih vrlo davno, uz to iskrivljenih, da uverljivoscu posluze za ovu priliku. Sva ta iskrivljenja zahtevaju komentar i demanti, ali ponajvise arogancija i neskromnost koje su Radovanu strane, kao i ono sto je navodno receno o Slobodanu Milosevicu, prilikama u Srbiji, 'svetskim budalama'" - navodi Ljiljana Zelen Karadzic u saopstenju dostavljenom agenciji SRNA.

Ona je u pismu istakla da Karadzicu "pogotovo ne bi bilo svojstveno nevitesko obrusavanje na nekog ako je zapao u prilike u kakve je sada zapao Slobodan Milosevic - tako se Radovan ne bi poneo ni prema kome. Zlonamerno iskrivljeni stav iznesen u navodnom intervjuu mogao je poticati samo iz vremena blokade na Drini, iznesen je u jednom otvorenom pismu, a nikako nakon najnovijih zbivanja".

"Radovan Karadzic negira da pise autobiografiju i uzasava se neskromnosti (pominjanje Nobela) koja mu se povodom toga pripisuje u laznom intervjuu. Takodje su netacne naznake koje bi sugerisale samoubistvo u slucaju otmice, sto kao hriscanin nikada ne bi uradio" - navodi ona, uz molbu medijima da “pre prenosenja vesti provere autenticnost”, zbog mogucih “novih podmetanja”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: