Subota, 23.12.2000.

11:56

NS PRIHVATA KOMPROMIS?

Izvor: B92

Default images
Predsednistvo Narodne stranke, kako nezvanicno saznaju podgoricki mediji, prihvatilo je najnoviju verziju platforme za pregovore sa Srbijom o buducim odnosima. Rec je o komprimisnom tekstu, koji je inicirala Vlada Crne Gore, a u kom se predlaze nesto vise zajednickih funkcija nego sto je bilo u varijanti koju je ponudio Glavni odbor Demokratske partije socijalista Crne Gore. Prema nezvanicnim informacijama, radi se o varijanti koja je najbliza platformi Vlade Crne Gore iz avgusta prosle godine, s tim sto je predvidjen medjunarodno-pravni subjektivitet Crne Gore. O tom predlogu u subotu ce se izjasniti rukovodstva Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije Crne Gore. Vlada Crne Gore trebalo bi da najnoviju platformu usvoji tokom naredne sedmice, javlja Fonet.

Predsednik Narodne stranke Crne Gore Dragan Soc demantovao je tvrdnje da je ova stranka prihvatila prijedlog crnogorskog premijera Filipa Vujanovica da Srbija i Crna Gora u buducoj zajednici budu medjunarodno nezavisne drzave sa dva mjesta u UN. "To nije tacno. Naprotiv, mi smo na Predsjednistvu stranke potvrdili javnosti poznat stav da ostajemo pri proslogodisnjoj Platformi za pregovore o buducem statusu zajednice Crne Gore i Srbije, odnosno njenim delovima koji jasno govore o jedinstvenom medjunarodnom subjektivitetu te zajednice", istakao je Soc. On je naglasio da u Crnoj Gori do sada nije previse razgovarano o zajednickim funkcijama u buducem savezu sadasnjih federalnih partnera, jer je to stvar dogovora, prenosi Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: