Nedelja, 24.12.2000.

16:48

SUBASIC: ALBANSKI BOJKOT IZBORA POSLEDICA TERORIZMA

Izvor: B92

Default images
U senci stalne napetosti koja vlada na kriznom podrucju, protekli su jucerasnji izbori. Kako javlja dopisnik Radija B92, na osnovu 90 odsto obradjenog glasackog materijala, DOS je u pet opstina Pcinjskog okruga ubedljivo pobedio ispred ostalih stranaka. CeSID je zabelezio da je na osnovu pregledanih glasova iz Surdulice, Vranja, Preseva, Bujanovca i Trgovista, DOS dobio 62 odsto glasova. Na drugom mestu je SPS sa skoro 17 odsto, treci su radikali sa 10, SPO je cetvrti sa 4,2, a poslednji JUL sa 0, 35 osvojenih glasova. Albanci sa juga Srbije nisu ucestvovali na izborima, jer su nezadovoljni visokim izbornim cenzusom za prolazak poslanika u republicki parlament. Koministar pravde u vladi Srbije Dragan Subasic rekao je u nedelju u Bujanovcu da je neucesce Albanaca na izborima rezultat pretnji i zastrasivanja kojima su izlozeni od strane njihovih sunarodnika, naoruzanih ekstremista.

"Ovo je jos jedan dokaz da albanski ekstremisti u stvari terorisu pre svega svoj narod, albanski zivalj a potpom i sve ostale. Smatramo da je jedno ovakvo sirenje straha nasilnim sredstvima samo poseban vid terorizma. On u ovom slucaju ima za rezultat politicku apstinenciju i sprecavanje albanske populacije da ostvaruje svoja ustavna prava, a to je pravo da glasa i bira predstavnike u parlamentu Republike Srbije, rekao je Subasic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: