Četvrtak, 11.07.2002.

10:30

Tema: Godisnjica masakra u Srebrenici

Izvor: B92

Default images

U cetvrtak se u Potocarima kraj Srebrenice obelezava 7. godisnjica najveceg ratnog zlocina u Evropi posle Drugog svetskog rata. Tema dana B92 predstavlja podsecanje na masakr koji su pocinile snage VRS.

....Emir Suljagic: "Ovo je mesto gde, kada dodjem, vidim lice svog brata koji je tada imao 17 godina, koji me je molio, zapravo nije me ni molio, ja sam plakao zbog njega, on je bio jako hrabar tih dana. Ja sam molio Holandjane da ga ostave ovde u bazi i kad je on video da ja njih molim, prakticno na kolenima, on je rekao: 'Nemoj vise da ih molis, ja idem'".

Kada Hotic: "Dosli smo u Potocare, jer su nas dole pozvali vojnici UN, holandskog bataljona, da se dole sklonimo, navodno da nam je dole bezbedno. Nas su stvarno napali, i Novosadski u Uzicki i Valjevski korpus i Drinski. Mom muzu stavise cev puscanu za vrat, ja samo pogledah za njim, on ode brzo, ode, ode, a ja nista ne kazem. Udje u autobus, autobus ide. Vozac je stavio kasetu, svira kaseta, a on pogleda po nama, pa shvati da nam nije do muzike. Svi su autobusi, i 'Strela' Valjevo, i '7. juli' Sabac, i 'Lasta', i zvornicki 'Transport', svi su bili ukljuceni u taj prevoz"....

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli: