Četvrtak, 12.09.2002.

20:54

Potpisan memorandum sa OEBS-om i Evropskom agencijom

Izvor: RTS

Default images
Predstavnici Radio-televizije Srbije, OEBS-a i Evropske agencije za rekonstrukciju potpisali su u četvrtak u Beogradu memorandum o saradnji i novim ulaganjima u tu informativnu kuću, javila je RTS. Memorandum o novim ulaganjima i saradnji potpisali su vršilac dužnosti šefa misije OEBS-a u SRJ Mark Robertson, predstavnik Evropske agencije za rekonstrukciju Ričard Zink i generalni direktor RTS Aleksandar Crkvenjakov.

Po tom memorandumu, OEBS će u narednom periodu u RTS uložiti 145.000 evra, dok će Evropska agencija za rekonstrukciju dati 200.000 evra za obuku kadrova i savetodavne usluge i pola miliona evra za kupovinu informacione tehnike. Reč je o drugoj fazi pomoći OEBS-a i Evropske agencije za rekonstrukciju srpskoj državnoj televiziji koja je omogućena posle šestomešecne analize stanja u RTS. Ta faza pomoći bi, kako navodi RTS, trebalo toj informativnoj kući da omogući da se "brzo i na najbolji način transformiše u javni radio-televizijski servis". Te dve medjunarodne organizacije će, kako je saopšteno, oformiti ekipu najboljih medijskih stručnjaka i menadžera, koji će od sredine septembra do aprila 2003. boraviti u RTS-u. Prema oceni OEBS-a, RTS je za poslednjih godinu dana povratila gledanost i ugled. Procenjeno je i da u toj informativnoj kući treba da bude zaposleno 3.500 do 3.800 ljudi, a jedan od zaključaka je da mnogi zaposleni treba da odu u penziju, kao i da je dosta onih koji su pronašli druge poslove. RTS je saopštio i da će, za sve zaposlene koji će transformacijom tog preduzeća ostati bez posla, biti napravljen socijalni program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: