Utorak, 14.05.2002.

19:00

MIRA MARKOVIC: SLOBODAN SE SAM BORI PROTIV HILJADU GOLIJATA

Izvor: B92

Default images
Predsednica Jugoslovenske levice Mira Markovic izjavila je da je njen doprinos odbranama njenog supruga Slobodana Milosevica pred Haskim tribunalom - "nacelan, apstraktan i intelektualan". U prvom delu intervjua, objavljenom u utorak u dnevniku "Nacional", Markoviceva je rekla da ona ne ucestvuje narocito u pripremama za Milosevicevu odbranu, a da nema nikakvu ulogu kada je rec o unakrsnom ispitivanju svedoka. "On je tamo sam u borbi protiv hiljadu Golijata, njegovo jedino oruzje su istina, hrabrost i sposobnost da tu istinu saopsti svima", rekla je Mira Markovic i dodala da se Milosevicevo raspolozenje moze oceniti kao "raspolozenje jednog hrabrog, postenog i intelektialno superiornog borca".

Na pitanje kakav je Milosevicev komentar povodom stvaranja nove drzavne zajednice Srbije i Crne Gore, Markoviceva je kazala da on smatra da je ucinio sve da sacuva Jugoslaviju i da ju je cuvao deset godina, kao i da nje Jugoslavije nema od kada njega nema u njoj". Markoviceva je ocenila da je njenoj porodici naneta velika nepravda i izrazila nadu da ce one koji su to ucinili "stici pravda". "Pogotovo zato sto je zlo naneseno ljudima koji su druge zaduzili dobrim. Posebno zato sto je to zlo ucinjeno iz ciste, strasne obesti", kazala je ona. Prema njenim recima, krivci za zastoj razvoja naseg drustva nisu Slobodan Milosevic i bivsi rezim, vec traume koje su izazvane spolja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: