Sreda, 10.07.2002.

16:07

Ministarstvo nije nadlezno da kontrolise sudije

Izvor: Beta

Default images

Predsednik Okruznog suda u Beogradu Vida Petrovic-Skero saopstila je u sredu da izvestaj Sluzbe sudskog nadzora Ministarstva pravde, koji je dostavljen medijima, nije tacan, i da Ministarstvo pravde nema zakonska ovlascenja za vrsenje takvog nadzora.
"Pregled nije izvrsen u svim sudnicama i kabinetima, vec nasumice. Takodje, nije izvrsen pregled pritovorskih prostorija koje sudije i strucni saradnici Okruznog suda vec duze vreme moraju da koriste kao kabinete za rad, usled nedostatka odgovarajuceg prostora", navodi se u saopstenju.

Petrovic-Skero je dodala da ne postoji stvarna zelja za utvrdjenjem postovanja radnog vremena svih nosioca pravosudnih funkcija, jer se kontrola vrsi samo za sudije i samo u Palati pravde. Podsetila je i da je nadleznost Okruznog suda u Beogradu najvecim delom drugostepena, to jest odlucivanje po zalbama, gde je iskljucena javnost i rad sa strankama.

Sluzba za sudski nadzor Ministarstva pravde saopstila je u utorak da je, nakon ponovljene kontrole radne discipline u sudovima, ustanovljeno da se veliki broj sudija nije nalazio na poslu u za to predvidjeno vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: