Petak, 14.06.2002.

19:00

ESDAUN SMENIO NIKOLU GRABOVCA

Izvor: B92

Default images
Visoki predstavnik u BiH Pedi Esdaun smenio je u petak ministra finansija Federacije BiH Nikolu Grabovca zbog finansijskih malverzacija u koje je njegovo ministarstvo bilo umesano. Grabovac je prvi bosanski zvanicnik koga je Esdaun smenio, nakon svega 15 dana provedenih na funkciji Visokog predstavnika u BiH. Tom zvanicniku, koji je obavljao i funkciju potpredsednika Vlade Federacije BiH, zabranjeno je da ubuduce obavlja bilo kakvu javnu funkciju, kao i funkciju na koju se bira ili imenuje.

"Gospodin Grabovac i njegovo ministarstvo bili su umesani u aferu 'AM sped', ali je ministar odbio da preuzme konacnu politicku odgovornost za to i da odstupi sa funkcije", navodi se u saopstenju Esdaunove kancelarije (OHR). Esdaun je naveo da njegova odluka ne implicira krivicnu odgovornost zbog cega, kako se navodi u saopstenju OHR-a, Grabovac ima pravo na zakonom propisan proces pred sudovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: