PROTEST SRBA SA KOSOVA: "NESTALO JE HILJADU OD NAS"

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2000.

16:26

Default images
Predstavnici udruzenja Srba prognanih sa Kosova u cetvrtak su u Domu sindikata usvojili konvenciju u kojoj, izmedju ostalog, zahtevaju hitno suzbijanje terorizma na Kosovu i Metohiji, oslobadjanje kidnapovanih i predaju tela ubijenih Srba i zaustavljanje humanitarne katastrofe izbeglica sa Kosova, javlja B92.

"Ukoliko se nadlezne institucije ogluse o nase zahteve, organizovacemo masovne ulicne proteste", receno je na skupu, na kome su govorili i predsednik Udruzenja clanova porodica nestalih, Ranko Djinovic i predstavnik izbeglickih kampova prognanih Srba sa Kosova i Metohije, Zvezdan Djuric.

"Ja sam prognan, ja ne mogu da se zovem raseljeno lice. Za godinu i po dana ljudi u kampovima nisu primili dinar pomoci. Zato ja apelujem na Dinkica i ostale u Vladi, neka upute neku novcanu donaciju na adresu 'izbeglice u sopstvenoj zemlji'. Ovih dana se vodi kampanja 'Nestao je jedan od nas' - za Ivana Stambolica, tacno je da je covek nestao, treba ga naci. Medjutim, nestalo je hiljadu od nas, hiljadu nas je kidnapovano".

Na skupu je predlozeno i da se pokrene kampanja tuzbi Srba sa Kosova i ostalih etnickih zajednica i nacionalnih manjina protiv bivseg predsednika drzave koji je, kako je receno, mimo Ustava potpisao okupaciju suverenog dela teritorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: